Dorința administrației băimărene de a vinde 39 de hectare din pășunea municipală mai are de așteptat.

Înaintea ședinței de Consiliu Local de ieri, 30 septembrie, consilierul USR PLUS Horia Buhan a atras atenția asupra acțiunii care încalcă prevederile legale, lucru recunoscut chiar de primar, inițiatorul proiectului, prin faptul că a retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi.

Motivația a fost una lungă și o redăm cu fidelitate: ”Având în vedere discuțiile din comisii, dacă sunt chestiuni neclare, eu cred că sunt proiecte care trebuie reanalizate atât în executiv, de inițiatori, de cei care le propun și, mai mult decât atât, reanalizate și de dumneavoastră în comisii, ulterior”.

Desigur, nu ne așteptam ca printre motive să fie invocat și faptul că USR PLUS Baia Mare, prin consilierul local Horia Buhan, a sesizat nelegalitatea proiectului. În orice caz, proiectul de vânzare a pășunilor municipale va reveni pe ordinea de zi. Ar fi pentru a șaptea oară (am numărat mai exact încercările anterioare).

Ne dorim să aflăm de ce proiectul vine în plen la braț cu o ilegalitate și cum e justificată insistența inițiatorului, de parcă vânzarea hectarelor de pășune ar fi prioritatea priorităților pentru toți băimărenii (nu doar pentru unii!).

Rămâne doar explicația sugerată în textul colegului nostru, Horia Buhan: tunul tradițional băimărean. Joi a dat un rateu, dar am fost deja anunțați că se va mai trage o dată. Sau de câte ori e nevoie pentru ca niște interese să-și atingă ținta.

Mai precizăm următoarele: proiectul prezentat în ședința de ieri a Consiliului Local Baia Mare cerea aprobarea cheltuirii unor bani pentru a se studia dacă e oportun să vindem pășunile în mod nelegal!; un fel de brumă de acoperire pentru vânzarea ulterioară. Iar dacă nu iese tunul mare cu vânzarea, e bun și ăla mic, cu studiul de oportunitate.

Horia Buhan: “Dacă nu ar fi fost vigilența mea și a colegilor mei responsabili din Consiliu Local sau – dacă ar mai fi fost vechiul CL în care primarul avea majoritate lejeră – anul acesta rămâneam fără pășunile municipale.”

Vom sta în continuare cu ochii pe ele.