Continuăm să ne vedem cu băimărenii în stradă

Consilierii USR PLUS Baia Mare, Hodorogea Bogdan, Leontin Pop și Sorin Ilieș, au participat la o întâlnire în stradă cu băimărenii revoltați de construcția blocurilor între case.

Pentru a stopa fenomenul “Blocuri între case”, USR PLUS Baia Mare a înaintat în Consiliul Local un proiect de modificare HCL prin care locuințele colectivele mici pot avea maxim 4 apartamente față de 14 cât permit reglementările actuale. Demersul inițiat de partidul nostru beneficiază și de susținerea consilierului local Bogdănel Gavra.

Consilierii locali USR PLUS au atras mereu atenția că orașul are nevoie de un Plan Urbanistic General care să fie finalizat în regim de urgență! Mai mult decât atât, colegii noștri au depus un amendament pentru alocarea unui buget suplimentar de 1,9 milioane de lei destinat finalizării PUG-ului.
Cu toate acestea, executivul primăriei a pus preț pe interesele imobiliare, lăsând la o parte finalizarea planului urbanistic. Până în prezent, nu a fost utilizat niciun leu din banii votați de Consiliul Local, ceea ce denotă reaua-credință a primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
Cetățenii nemulțumiți de haosul din urbanismul local au strâns peste 400 de semnături și ne-au asigurat că vor sprijini demersul “Fără blocuri între case” inclusiv prin prezența fizică în fața primăriei.