Deși ne apropiem iminent de valul patru, iar orașul nostru se confruntă cu datorii foarte mari, Primăria Municipiului Baia Mare propune un buget de 3.2 milioane de lei pentru Sărbătoarea Castanelor din acest an.

Consilierii USR PLUS Baia Mare cunosc dificultățile financiare prin care trece orașul Baia Mare, așa că i-au invitat pe băimăreni să participe, printr-un chestionar online, la stabilirea priorităților și nevoilor pe care le are comunitatea băimăreană, exprimându-și opiniile față de organizarea Sărbătorii Castanelor, bugetul acestui eveniment și să propună obiective sau domenii în care puteau fi investiți suma respectivă.

Băimărenii care au răspuns își doresc o încetare a risipirii de bani publici, atâta timp cât orașul nostru se împrumută frecvent de la bănci. În plus, concetățenii noștri vor o sărbătoare care să devină sustenabilă, deoarece ea generează cheltuieli mai mari decât veniturile și o organizare a evenimentului din timp, nu cu 2-3 săptămâni înainte și cu bugete stabilite din pix.

O altă problemă care se ivește atunci când vorbim de Sărbătoarea Castanelor este conservarea și salvarea speciilor de castani comestibili din zona Băii Mari. Aceasta este o etapă urgentă având în vedere că numele care consacrat sărbătoarea Băii Mari nu va mai avea curând nicio semnificație pentru cetățeni, castanele oferite de către comercianți fiind castane de import.

Băimărenii solicită cheltuirea cu chibzuință a banilor publici și investirea lor în proiecte, atât mari, cât și mici, care să aibă un impact direct în creșterea calității vieții în Municipiul Baia Mare, iar aceste lucruri vor fi transmise de consilierii locali USR PLUS Baia Mare în ședința extraordinară de azi.

Printre proiectele în care băimărenii ar considera mai oportună cheltuirea celor 3.2 mil. lei putem enumera: renovarea școlilor, reabilitarea drumurilor, programe de tineret, renovarea bazelor sportive, vestitul ștrand, parcări, parc industrial, HUB IT sau un centru de inovare, piste de biciclete, burse mai mari și mai multe pentru elevii băimăreni, locuințe pentru tineri, creșe, sistem supraveghere video pentru siguranța publică, managementul deșeurilor, etc etc

Ce au răspuns băimărenii la întrebările noastre?

1. Considerați o prioritate Sărbătoarea Castanelor în anul 2021?

2. Considerați necesar un buget de 3.2 milioane lei, așa cum a propus primăria Baia Mare ?

3. Tu ce ai face pentru Baia Mare cu 3.2 milioane de lei?