În urma invitației pe care consilierii locali ai Municipiului Baia Mare și membri ai comisiei speciale de analiză și verificare a relațiilor economice ale orașului cu societatea Drusal, au adresat-o directorului general, Mihai Apan, a avut loc o întâlnire în scopul soluționării problemei salubrizării din orașul Baia Mare, acesta fiind îngropat de mai bine de 3 săptămâni în gunoaie.

Societatea Drusal a anunțat public că începând de sâmbătă, 8 ianuarie 2022 va relua activitatea de colectare a deșeurilor pe raza Muncipiului Baia Mare, având pretenția ca Primăria Baia Mare să își onoreze obligațiile de plată a facturilor pentru serviciile prestate în maximumm 15 zile.

Comisia va continua să cerceteze cauzele care au dus la dezastrul creat de acest conflict între Primăria Baia Mare și societatea Drusal pentru a afla cine e vinovatul care trebuie tras la răspundere pentru situația de față.
Există datorii foarte mari și penalități de întârziere enorme și nu este normal ca acestea să fie achitate din bugetul local atâta timp cât cetățenii și-au respectat obligațiile și au achitat taxa de salubrizare pentru întreg anul 2021.

Consilierul local Bogdan Hodorogea a ținut să puncteze că un vechi proverb spunea că „Dacă un prost aruncă o piatră în lac, zece deștepți n-o pot scoate”