🚨 Primarul Cătălin Cherecheș a anulat ședința Consiliului Local după ce a supus la vot secret bugetul Sărbătorii Castanelor

După aproape trei ore, primarul Cătălin Cherecheș a anulat ședința Consiliului Local Baia Mare deoarece a sesizat pericolul ca proiectul de hotărâre privind bugetul Sărbătorii Castanelor să fie respins.

Coaliția pentru Baia Mare, dirijată de primarul Cătălin Cherecheș, a încercat până în ultimul moment să obțină acordul Consiliului Local pentru organizarea evenimentului Sărbătoarea Castanelor în condițiile anunțate cu câteva zile în urmă.

Dorințele și nevoile exprimate de băimăreni și prezentate de consilierii locali USR PLUS în cadrul ședinței au fost ignorate și batjocorite de Cătălin Cherecheș și Radu Ardelean. Primul dintre ei a sugerat ca banii să fie investiți în cimitire, iar Ardelean consideră că opiniile băimărenilor activi pe rețelele de socializare nu sunt relevante pentru primăria Baia Mare.

Mai mult decât atât, consilierul local Radu Ardelean, un politician care nu se împacă bine cu noțiunea de transparență, a transformat o ședință transmisă live într-o sesiune de vot secret. Practic, a vrut să forțeze votarea bugetului pentru Sărbătoarea Castanelor prin înțelegeri făcute în spatele ușilor închise.

Consilierii USR PLUS Baia Mare și-au făcut publice intențiile încă de la începutul ședinței și au refuzat să participe la votul secret organizat de consilierul local Radu Ardelean. În cele din urmă, primarul Cherecheș a anulat ședința după ce propunerea pentru organizarea și stabilirea bugetului final dedicat Sărbătorii Castanelor nu a întrunit numărul necesar de voturi în plen.