Am primit vești bune din Senat: a fost adoptat proiectul USR PLUS care redă curțile școlilor copiilor și comunității.

Senatorii USRPLUS au votat pentru inițiativa legislativă care permite acces liber pe terenurile de sport din curțile școlilor și după încheierea programului.

Proiectul de lege pentru deschiderea către publicul larg a bazelor sportive din incinta unităților de învățământ este inițiat de Deputatul USRPLUS Maramureș, Brian Cristian, împreună cu colegii săi, Tudor Rares Pop, Filip Havarneanu și Ionuț Moșteanu și vizează toate categoriile de vârstă.

Proiectul legislativ va ajunge la Comisia de Tineret și Sport din Camera Deputaților, unde vom dezbate amendamentele propuse în Senat și vom face tot posibilul ca forma finală să înlăture toate obstacolele administrative care continuă să țină închise curțile școlilor.

Primarii USR PLUS au acționat, încă din primele luni de mandat, astfel încât copiii să se poată juca în siguranță în curțile școlilor. Se întâmplă deja la Brașov, Sectorul 2 sau în orașul Victoria, unde primarii Allen Coliban, Radu Mihaiu și Camelia Bertea au deschis porțile a zeci de școli. În alte localități, consilierii USR PLUS au înaintat propuneri similare.

Poți și tu semna manifestul „Curtea școlii aparține copiilor și după program” aici: www.curtea-scolii.ro. Urmează votul final de la Camera Deputaților.