În cadrul ședinței din 30 septembrie 2021, Consiliul Local Baia Mare a aprobat implementarea proiectului propus de USR PLUS – „Bugetare participativă la nivelul Municipiului Baia Mare”.

În ianuarie 2022, bugetarea participativă a ajuns în etapa în care băimărenii au putut vota unul sau mai multe dintre cele 20 de proiecte admise în programul Baia Mare Activ. S-a anunțat atunci că proiectele câștigătoare vor fi finanțate cu maxim 2.000.000 de lei, inclusiv TVA.

Noi v-am încurajat să votați proiectele propuse de concetățenii voștri. Din păcate, incompetența administrației Cătălin Cherecheș atinge noi culmi. Patru luni mai târziu, nici măcar unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare nu a fost implementat de primăria Baia Mare, deși Consiliul Local a aprobat bugetul necesar.

Din câte se pare, eforturile băimărenilor care au conceput proiecte cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții din orașul nostru sunt ignorate de primarul Cătălin Cherecheș. Ne dovedește din nou că e priceput să arunce vorbe goale în ședințe și prin mass-media, în timp ce faptele se lasă așteptate.

Dacă veți parcurge lista cu proiectele câștigătoare de pe www.baiamareactiv.ro, veți observa faptul că băimărenii își doresc să vadă în oraș defribilatoare în spații publice, rețea de piste de bicicletă, teren pentru sporturi pe nisip, CityApp și terenuri sportive pentru activități recreative. Ați observat vreun obiectiv de acest gen prin Baia Mare în ultima perioadă?

În loc să ne bucure cu realizări concrete și dorite de băimăreni, primarul Cătălin Cherecheș ne încântă cu poze realizate de la mare înălțime, cât să nu vedem gunoaiele lăsate pe străzile din orașul nostru.

Consilierii locali USR PLUS Baia Mare vor cere în ședințele următoare să fie respectate dorințele cetățenilor care au făcut eforturi pentru a concepe proiectele înscrise pe www.baiamare.activ.ro. Banii au fost deja alocați de Consiliul Local, așa că scuzele și amânările primăriei Baia Mare nu își mai au rostul!