Dragă tânărule din Baia Mare, ce ai vrea să facă primăria pentru tine cu ocazia Zilei Tineretului?

Te întrebăm noi, căci suntem siguri că primăria Baia Mare nu a făcut asta atunci când a decis că vrea să aloce 420.000 de lei din bugetul local pentru concerte de muzică populară și alte genuri aprobate de Ansamblul Folcloric Transilvania.

Înaintea ședinței Consiliului Local de mâine, 28 aprilie, anunțăm public faptul că ne opunem tentativei primarului Cătălin Cherecheș de a scoate o sumă astronomică din bugetul local pentru a plăti parangheliile organizate de Ansamblul Folcloric Transilvania.

În loc să aruncăm peste 400.000 de lei pe concerte de muzică populară, noi propunem ca aceste fonduri să fie destinate ONG-urilor care se străduiesc să organizeze activități pentru tineret. Și când spunem activități pentru tineret, cu siguranță nu ne referim la concerte organizate de apropiații primarului Cătălin Cherecheș.

Trăim într-un oraș din care pleacă anual câteva sute de tineri. Se oferă salarii prea mici în Baia Mare, locurile de muncă sunt puține, oportunitățile lipsesc cu desăvârșire, iar corupția din primărie omoară din fașă orice încercare de a revitaliza acest oraș.

Dacă tot avem o primărie interesată să finanțeze zile dedicate tineretului, USR PLUS Baia Mare solicită ca suma pretinsă de Ansamblul Folcloric Transilvania pentru concerte să fie direcționată către ONG-urile care lucrează cu tinerii. Acestea știu care sunt nevoile reale ale tineretului băimărean.

Acum e momentul potrivit să facem asta, căci acest sector e subfinanțat, având un buget de doar 200.000 de lei pentru anul 2022. În aceste condiții, ne mai mirăm de ce pleacă tinerii din Baia Mare?

Consilierii locali USR PLUS Baia Mare vor vota împotriva oricărei încercări orchestrate de primarul Cherecheș și apropiații săi de a risipi bugetul local și vor propune un proiect de hotârăre prin care solicită mărirea bugetului alocat ONG-urilor care lucrează cu tinerii din orașul nostru.