În ședința CL Baia Mare din 17 august, am solicitat și am reușit să transferăm suma de 100.000 lei de la Capitolul 51.02 Bunuri și servicii către Capitolul 65.02 Învătământ – reabilitare baze sportive.

Motivarea pentru acest amendament a fost situația regretabilă în care se regăsesc bazele sportive și sălile de sport aflate în administrația unităților școlare. Aici putem aminti panouri de baschet rupte și fără plase, bănci rupte, acoperișuri prin care trece ploaia. Toate acestea reprezintă un pericol pentru cei care folosesc aceste utilități și împiedică practicarea sportului, atât la nivel profesionist, cât și nivel de amatori.

Amendamentul propus de consilierul USR PLUS Leontin Pop a trecut cu un vot favorabil de 20 la 0.

Infrastructura este la baza sportului și a unei societăți sănătoase. Sperăm că această investiție să fie un început corect pentru dezvoltarea sportului băimărean.

Tot în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare din data de 17 august, s-a dorit schimbarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Clubului Minaur.

Această schimbare stipula faptul că directorul executiv, care este numit de către primarul municipiului, să facă parte din Consiliul de Administrație, devenind chiar Președintele CA.

Echipa USR PLUS Baia Mare a susținut propunerea consilierului local Leontin Pop, care a venit cu un amendament la acest proiect de hotărâre.

Amendamentul a trecut cu un vot favorabil de 21 la 0 și prevede că Președintele Consiliului de Administrație al Clubului Minaur va fi ales de către membrii CA.

În plus, nominalizarea membrilor Consiliului de Administrație se va face prin hotărârea Consiliului Local pe baza CV-urilor depuse, în urma unui anunț care menționează condițiile necesare. Termenul de depunere a CV-urilor este de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.