Consilierul local USR PLUS Bogdan Hodorogea atrage atenția asupra unei probleme cu care se confruntă șoferii în aceste zile: trafic îngreunat pe strada Mihai Eminescu, la ieșirea către Groși, din cauza lucrărilor de la schimbarea conductei de gaz.

Din informațiile aflate de colegul nostru, autorizația pentru schimbarea conductei de gaz este valabilă până în data de 23 noiembrie, timp în care trebuie să fie finalizată și asfaltarea.

Există șanse mari ca lucrările de pe strada Mihai Eminescu să nu fie terminate la timp, așa că disconfortul creat în zonă va fi prelungit.

Cetățenii băimăreni pot întâlni multe situații similare în oraș, mai exact săpături în asfalt care rămân acoperite cu pietriș.

Timp de mai multe luni, străzile rămân neasfaltate din cauza faptului că firmele nu respectă termenul de execuție care cuprinde și aducerea carosabilului sau a trotuarelor la starea inițială.

Ca atare, consilierul local Bogdan Hodorogea va propune modificarea regulamentului de obținere autorizații astfel încât:
– termenul de execuție să aibă o durată mai mică,
– amenda pentru nerespectarea termenului de execuție să crească de la 1.000 lei la 10.000 lei.

Propunem majorarea amenzilor pentru firmele de construcții care nu respectă termenul de execuție și îngreunează traficul din Baia Mare