Miercurea viitoare avem mare meci în optimile Cupei României la fotbal: Minaur o va întâlni pe teren propriu pe deținătoarea trofeului, CSU Craiova. Evenimentul a ajuns și punct pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi. Nu pentru a se vota suma de 60.000 de euro pentru închirierea nocturnei (deja contractată), ci prețul biletelor de intrare la meci (50 de lei). S-a aprobat și un amendament util al colegului meu, Leontin Pop, cu care am fost pe deplin de acord: gratuitate pentru circa 200 de copii, legitimați la diverse cluburi de fotbal.

Dar, la final m-am abținut la votarea proiectului de hotărâre în întregul său, ca formă de protest pentru neglijarea totală a stadionului ”Viorel Mateianu”. În ultimii cinci ani, singurele sume dirijate înspre stadion au fost 80.000 de euro, reprezentând două trecătoare ”blitz-uri”: închirierea a două nocturne – cca 20.000 de euro în 2015, când am întâlnit FCSB – și cei 60.000 de euro din acest an. În rest, stadionul a fost doar o poziție în lista de investiții pentru care se alocau sume simbolice (2.000 lei în 2016!)

Pentru acest an, pentru stadion erau prevăzuți 160.000 de lei, în timp ce nocturna a costat de două ori mai mult! Și nici nu mă încântă atât de tare că e o nocturnă de calitate, care va face să se vadă și mai bine starea deplorabilă a tribunelor și a terenului. Iar cum meciul e televizat, va vedea întreaga țară.

Pe cât de mândru sunt că Minaur s-a calificat în faza superioară a Cupei României (felicitări echipei!), pe atât de jenă îmi este de stadionul pe care joacă. Un stadion pe care a jucat Real Madrid; un stadion care poartă numele unui mare om de fotbal și a cărui memorie merită mai mult respect. La fel cum și microbiștii locului, dar și băimărenii, în general, merită mai mult respect din partea municipalității.

Mă înțelegeți acum de ce m-am abținut de la votarea acestui proiect? Pur și simplu nu am putut vota pentru, câtă vreme ochii minții vedeau stadionul ”Viorel Mateianu” de acum; mai bine-zis umbra lui din anul 21 al mileniului trei…

foto: gsp.ro