Consilierii locali USR PLUS cer prețuri decente pentru biletele și abonamentele emise de CS Minaur Baia Mare.

Pe parcursul zilei de azi, a ajuns pe masa Comisiei Juridice, Sport, Tineret, Educație, Fonduri Europene și Asistență Socială următoarea propunere înaintată de Raluca Mureșan, director CS Minaur, care prevede, printre altele, ca:
– prețul unui bilet de intrare la meciurile CS Minaur din competițiile interne (secțiile handbal masculin și handbal feminin) să fie în valoare de 30 lei
Consilierii locali USR PLUS se opun vehement majorării prețului biletului de intrare la meciurile de handbal masculin sau feminin!
Președintele comisiei care a analizat propunerea CS Minaur, consilierul local USR PLUS Leontin Pop, a argumentat că prețul unui bilet trebuie să fie de 10 lei și a propus un amendament prin care elevii, studenții și pensionarii să primească acces gratuit la meciuri (în limita locurilor disponibile). Acest preț este perceput de majoritatea cluburilor de handbal din ligile naționale.
Am propus să fie diminuat și prețul abonamentelor, în concordanță cu valoarea biletului de intrare la meciurile disputate pe teren propriu de către echipele de handbal feminin și masculin.
CS Minaur este un club de drept public, susținut aproape în totalitate din fonduri publice, și considerăm că băimărenii merită să se bucure de spectacolul handbalistic în timp ce plătesc prețuri decente pentru bilete și abonamente.
Propunerile consilierilor locali USR PLUS au fost respinse în cadrul comisiei, ceea ce înseamnă că ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine, 30 iunie, va cuprinde prețurile mari propuse de CS Minaur.

Ne dorim, totuși, ca solicitările următoare pentru creșterea prețului la bilete și abonamente să fie mult mai bine explicate de CS Minaur Baia Mare. În momentul de față, nu vedem nicio justificare pentru a aproba astfel de cereri.

Pe această cale, facem un apel la ceilalți consilieri locali să voteze împotriva proiectului de hotărâre care prevede ca iubitorii de handbal să plătească 30 de lei pentru a urmări un meci disputat pe teren propriu de clubul susținut din banii publici!
Lista de prețuri pentru bilete și abonamente propusă de CS Minaur poate fi văzută în imaginea atașată sau accesând ordinea de zi: