Consilierii locali USR PLUS Baia Mare își doresc dezvoltarea municipiului reședință de județ, însă aceștia atrag atenția că nu pot vota pe sistemul impus de ”repede înainte”.

Ordinea de zi cuprinde 13 proiectele de hotărâre programate pentru ședința de azi, 15 iulie. Proiectele sunt foarte importante și fiecare necesită o analiză în parte pentru a fi foarte atenți în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice.

Documentația a fost trimisă cu 15 ore înainte de ședință, timp insuficient pentru a fi informați corect în ceea ce privește alocarea banilor publici pentru implementarea acestora.

Gestionarea deșeurilor, bugetele instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local și Primăriei Baia Mare, sănătate, studii de fezabilitate, sunt doar o parte dintre punctele importante programate pentru ședința de azi.

Vineri a fost trimisă ordinea de zi a ședinței. Ulterior, consilierii locali au fost informați cu privire la o suplimentare a ordinii de zi unde se regăsesc subiecte de impact pentru oraș.

Deloc de neglijat pentru consilierii locali USR PLUS Baia Mare este și proiectul de hotărâre privind contractarea unui împrumut suplimentar în valoare de 100 de milioane de lei pentru realizarea unor investiții publice de interes local.

Pornind de la aceste aspecte, consilierii locali USR PLUS Baia Mare propun retragerea ordinii de zi suplimentare și reprogramarea dezbaterii acestor la o dată ulterioară pentru a avea timpul necesar pentru o bună informare.

Ne dorim transparență totală și nu doar să bifăm o nouă ședință, indiferent de impactul pe care proiectele le au asupra comunității, implicit a băimărenilor.