PSD + PNL in Parlamentul RomanieiÎn Comisia de Administrație Publică de la Senat au fost respinse 16 amendamente depuse de USR PLUS la PNDL-ul lui Cîțu. Amendamentele au avut în vedere cu prioritate asigurarea transparenței procesului de alocare a fondurilor, stabilirea unor mecanisme corecte și eficiente de finanțare a proiectelor conform nevoilor locale reale precum și respectarea unor standarde de calitate a lucrărilor, astfel încât banii publici să nu fie risipiți. Nu asta a vrut și USL.

În Comisia pentru Drepturile Omului de la Camera Deputaților, PSD-PNL-UDMR au votat cu toții împotriva legii USR PLUS de desființare a pensiilor speciale pentru primari. Prioritățile USL 2.0 (PSD – PNL – UDMR) sunt astăzi conservarea privilegiilor pentru baronimea locală.

În Comisia de Buget-Finanțe, PSD-PNL-UDMR au votat împotriva legii USR PLUS care modifică „Legea Rădulescu”. Este vorba de celebra lege votată în sesiunea parlamentară trecută care spune că evazioniștii nu mai fac pușcărie dacă sunt prinși. Practic, dacă furi și ești prins, este ca un împrumut cu dobândă, nimic mai mult.

În Comisia IT și Comunicații de la Camera Deputaților, PSD-PNL-UDMR au votat împotriva legii depuse de fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, de înființare a unui registru al foștilor securiști.

Iar în Comisia de Educație de la Senat, USL a dat liber autorităților locale să schimbe destinația școlilor și terenurilor pe care sunt amplasate școlile, dacă sunt nefolosite timp de 3 ani, în orice tip de activitate, fără avizul de la Ministerul Educației.

Asta doar într-o zi de USL în Parlament.