Am trecut dintr-un an în altul cu artificii frumoase (dar păguboase) și cu gunoaie neridicate (dar numeroase). Conjunctura prin care s-a ajuns la această situație e cunoscută: operatorul de salubritate, Drusal, nu a fost plătit de primărie pentru activitatea din 2021, municipalitatea (recte primarul) povestind că serviciul nu a fost prestat cum trebuie. Și zicem că e vorba de povești, atâta timp cât – pe lângă vorbe – primăria nu a prezentat niște acte: notificări sau refuzuri de plată. Cert e că Drusal a anunțat că, odată cu expirarea contractului, nu va mai ridica gunoiul, dacă nu i se plătesc din restanțe.

𝐂𝐚̂𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐠𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆… 𝐦𝐮𝐬̦𝐜𝐡𝐢𝐢

Ca de obicei când lipsesc argumentele, se evită dialogul și se arată mușchii (mai ales pe bani publici)! Primarul a vrut să arate că el e șeful și s-ar mai descurca de unul singur. Astfel a inițiat o hotărâre de Consiliu Local, prin care a suplimentat bugetul pe luna decembrie al Serviciului Public Ambient Urban cu 495.000 de lei. Asta pentru a face curățenie în oraș, folosind containerele firmei Drusal. Firma și-a încordat și ea mușchii și, folosindu-se de o prevedere legală din contract, și-a ridicat containerele pentru a le igieniza!

Primarul și-a încordat și mai tare mușchii, a închiriat utilaje (și bune și rele, căci cică așa-i în situație de criză) și a cumpărat containere! Că e ușor să o faci pe eroul gunoaielor cu banii băimărenilor și ai societăților din subordine. Strânse cu ușa ”primarială”, au trebuit să participe la un alt jaf (și tot inutil) din banul public următoarele entități (multe fără vreo treabă cu activitatea de salubrizare): Serviciul Public Ambient Urban (SPAU), Direcția de Asistență Socială, Vital Baia Mare; nu a fost ocolit nici măcar Ocolul Silvic Baia Mare! (vezi tabel).

𝐌𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐮𝐧𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐚𝐛𝐚 𝐥𝐚 𝐠𝐮𝐧𝐨𝐢!

La cumpăna dintre ani, primăria a cheltuit peste 1.000.000 de lei (suma include și TVA-ul, dar nu include amenzile în valoare de 90.000 lei primite de la Garda de Mediu MM și SGA MM) pentru un serviciu bun de aruncat la… gunoi!. Un dialog aplicat între părți ar fi redus la maximum costurile, chiar dacă asta nu ar fi fost propice eroilor de circumstanță, care pot spune – fără argumente solide -”vedeți, dacă nu cumpăram containere, Drusal nu venea la negocieri”. Dacă se întâmplă că ați fost mulțumiți de curățenia de sărbători care a costat 1.000.000 de lei, vă rog să postați la comentarii.

Din acel milion, grosul a mers pe închirieri, iar restul pe cele 591 de containere. Toate achiziționate fără vreun folos pe termen lung, în condițiile în care primăria derulează un proiect pentru platforme îngropate de gunoi. Nu sunt de folos nici în condițiile în care operatorul Drusal a acceptat (după un firesc dialog) să-și reia activitatea, cu condiția achitării ultimei facturi și a reeșalonării datoriei pe care o are primăria.

𝐈̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐞, 𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐛𝐚̆𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐮𝐧𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐚𝐛𝐚 𝐥𝐚… 𝐠𝐮𝐧𝐨𝐢. 𝐃𝐞 𝐜𝐞? 𝐅𝐢𝐢𝐧𝐝𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̦𝐚 𝐜𝐞𝐯𝐚; 𝐬̦𝐢 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝𝐜𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐞𝐥 𝐩𝐥𝐚̆𝐭𝐞𝐬̦𝐭𝐞, 𝐜𝐢 𝐛𝐚̆𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐧𝐢𝐢. 𝐂𝐚̂𝐭𝐚̆ 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞 𝐚𝐬̦𝐚…

PS . Am omis – 𝐔𝐫𝐛𝐢𝐬 – 𝐈̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐠𝐮𝐧𝐨𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐬̦𝐨𝐟𝐞𝐫 𝟑𝟎 𝐳𝐢𝐥𝐞, 𝐬𝐮𝐦𝐚 𝟑𝟕.𝟑𝟕𝟐 𝐥𝐞𝐢.