În luna mai, la propunerea consilierului Hodorogea Bogdan, Consiliul Local Baia Mare a votat HCL 110/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al clubului de drept public CS Minaur.

Prin hotărârea respectivă, s-a stabilit structura Consiliului de Administrație al CS Minaur: 4 membri desemnați de Consiliul Local + directorul clubului. Prin asta ne-am dorit ca membrii CA al CS Minaur să fie numiți de Consiliul Local și să scoatem clubul de sub tutela primarului.

O lună mai târziu, primarul Cătălin Cherecheș, mânat de dorința de a recâștiga controlul total, vrea să crească din nou numărul de membri din CA (de la 5 la 7) și propune o nouă structură: 3 membri din domeniul sportiv + 2 din mediul de business + 1 membru din presa sportivă + directorul clubului.

Propunerea poate fi benefică pentru viitorul CS Minaur dacă scopul ar fi acela de a asigura entității sportive un management profesionist și deloc influențat de directivele sosite din biroul primarului Cătălin Cherecheș. Din păcate, acțiunile din trecut țin să contrazică fie și cea mai mică speranță că handbalul băimărean va intra într-o nouă eră odată cu schimbarea structurii consiliului de administrație.

Dacă ne dorim, într-adevăr, un CS Minaur administrat de un consiliu performant și pregătit, atunci primarul și Consiliul Local trebuie să țină cont de amendamentele USR PLUS:

➡️ Conform propunerilor înaintate de primar, candidații care își doresc să facă parte din Consiliul de Administrație al CS Minaur au la dispoziție 5 zile să depună CV-urile. USR PLUS Baia Mare solicită mai mult timp pentru cei interesați: 15 zile.

➡️ Reprezentanții mediului de afaceri să fie selectați din rândul celor care nu au avut contracte cu Primăria Baia Mare și nici cu instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local. Evident, în această prevedere se încadrează și cei care au contracte în desfășurare cu instituțiile menționate anterior.

➡️ Reprezentantul presei sportive trebuie să fie o persoană cu experiență și cu un portofoliu dovedit de articole. De asemenea, e indicat să anulăm prevederea conform căreia jurnalistul respectiv are nevoie de acreditarea Municipiului Baia Mare.

➡️ Pentru a promova în Consiliul de Administrație CS Minaur persoane care nu sunt certate cu legea, candidații atașează cazierul judiciar în cererea de participare.

➡️ Reprezentantul CS Minaur să prezinte un raport de activitate sportivă sau financiară pentru a analiza modul de cheltuire al banilor publici și a determina clar nevoia de finanțare a clubului pentru îndeplinirea obiectivelor.

Vom prezenta toate amendamentele noastre și în ședința Consiliului Local de azi, 30 iunie, și sperăm să fie primite cu entuziasm de responsabilii care veghează zi și noapte la dezvoltarea sănătoasă a handbalului băimărean.