Pe ordinea de zi a ședinței din 23 decembrie, de la ora 14:00 (reprogramată pentru 28 decembrie ora 14:00), Primarul Municipiului Baia Mare a inclus proiectul de hotărâre pentru creșterea taxelor și impozitelor pentru anul 2022.

Consilierii locali USR PLUS Baia Mare vor fi prezenți la ședință și vor vota împotriva dorinței primarului Cătălin Cherecheș de a îngreuna viața băimărenilor prin mărirea taxelor și impozitelor.

Băimărenii trec printr-o perioadă dificilă cauzată de pandemie și de gestionarea defectuoasă a resurselor orașului nostru. Tocmai de aceea considerăm că banii pentru proiecte și investiții pot fi aduși în bugetul local prin reducerea cheltuielilor inutile.

În loc să reducă cheltuielile și, implicit, să ușureze viața băimărenilor, primarul Cătălin Cherecheș propune înființarea unor sinecuri noi. Așa a ajuns pe ordinea de zi proiectul care prevede suplimentarea numărului de consilieri alocați viceprimarilor.
În continuare, vă oferim un nou argument care stă la baza deciziei consilierilor locali USR PLUS Baia Mare de a vota împotriva creșterii taxelor și impozitelor:
– Primăria plătește din buzunarele băimărenilor 85.000 de ron/utilaj/lună STAȚIONARE la deszăpezire, aprinde beculețe de 2,5 milioane, susține un aparat de peste 1.800 de angajați și cheltuiește 250 de milioane/an pe bunuri și servicii.

Aici sunt banii voștri, dragi băimăreni. Toți banii.