Negocierile referitoare la contractul de concesiune pentru terenul de pe bd-ul Unirii din Baia Mare unde este construit și funcționează acum Mc Donald’s vor continua în Consiliul Local Baia Mare iar consilierul local Bogdan Hodorogea considera ca forța de negociere este dată în special de dorința cetățenilor pe care îi reprezentăm. 

Care considerați că este durata optimă a noului contract de concesiune cu Mc Donald’s Baia Mare pe bulevardul Unirii nr. 8A?
Votează

Consilierul local Hodorogea Bogdan amintește că: ”Atât Mc Donalds cât și Benzinaria Mol de pe str. V. Alecsandri acceptă în linii mari soluțiile financiare propuse de Consiliul Local, dar nu vor să accepte amendamentele mele care vizează perioada de contractare pe o perioadă de 5 ani. Companiile își doresc o perioadă contractuală de 15 ani.

Consiliul Local are rolul de a administra terenurile municipiului în interesul cetățenilor și de a încerca să le apere interesele.
Dacă perioada de contractare este mare, interesele cetățenilor pot fi viciate din cauza faptului că se schimbă situația economică si, evident, evoluează și oportunitățile.

De exemplu:
1. Dacă acum terenul de la MC Donald’s valorează 1 milion de euro, peste 5 ani sunt șanse reale ca acesta să valoreze 2 milioane de euro. Ori in situatia respectivă, soluția economică stabilită acuma devine păguboasă și este obligatorie renegocierea contractului.

2. Peste 5 ani, cetățenii băimăreni pot avea alte asteptări în legatură cu utilizarea respectivelor terenuri si să nu-și mai dorească prelungirea contractelor, solicitând parcuri, parcări sau alte functiuni în zonele respective.

3. Solicitările pentru contracte pe perioade mari de timp – 10-20 ani – pot fi acceptate doar în cazul unor investiții mari care să aducă și alte beneficii decât cele prezente. O simplă renovare nu intră în această categorie.

4. În cazul S.C. MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS SRL sunt șanse reale ca în următorii 5-10 ani, mașinile electrice să invadeze piața si să schimbe total climatul actual. Ori în aceste condiții sunt șanse să rămânem cu un teren concesionat aiurea, diminunând rețeta financiară.”

”Având în vedere cele de mai sus am să-mi mențin propunerea cu durata de 5 ani. Menționez că la Cariera Tăul Roșu din cartierul Ferneziu, într-un final s-a acceptat perioada contractuală propusă de mine.

Sper să se gasească și o soluție eficientă în legatură cu traficul generat de activitatea McDonald’s.” este pozitia ferma a consilierului local Bogdan Hodorogea